top of page

Clubdegustatie GhentGarry MaltClub

Zondag 3 maart om 8u30 GhentGarry on The Road: Waterloo Distillery

  • Starts 3 mrt.
  • Sint-Baafsplein 32

Available spots


Service Description

Alles begint bij het brouwen van Waterloo-bier dat geen hop bevat. Hop draagt immers niets bij aan de smaak van de sterkedrank. Vroeger gebruikte men voor de distillatie vaak oud bier. Net als vroeger wordt het bier vandaag gebrouwen met graan uit onze streek. In tegenstelling tot Waterloo Récolte brengt het bier dat bestemd is voor de distilleerderij, meer tijd door in de roerkuip en ondergaat het een korter kook- en gistingsproces. De whisky wordt gedistilleerd op basis van 100% moutbier. Bier vormt dus de grondstof voor het distillaat en wordt in dit stadium ‘wort’ genoemd. Men brengt het wort aan de kook en op 78,3°C verdampt de alcohol. Hierbij controleert de distilleerder nauwgezet de temperatuur. De alcoholdampen gaan door een korf met zorgvuldig gekozen kruiden en specerijen; bepaalde aroma’s zullen – afhankelijk van de temperatuur – samen met de alcohol verdampen. Zoals bij elke distillatie bekomt men uiteindelijk transparante alcohol die wordt versneden met gedemineraliseerd water en die, in het geval van gin, klaar is om gebotteld te worden. De whisky zal onmiddellijk worden overgebracht naar onze eiken vaten, waarvan sommige afkomstig zijn uit Schotland. Na een rijpingsproces van 3 jaar op vat mag de sterkedrank wettelijk ‘whisky’ genoemd worden. Tijdens die 3 jaar durende rijping moeten de eiken vaten de sterkedrank subtiele toetsen van vanille, karamel of hout geven. Maar dat zal de tijd uitwijzen … Info: www.ghentgarry.be Leden: €100 Niet Leden: €120 Inschrijven: info@ghentgarry.be U bent definitief ingeschreven na storting van €100 voor leden of €120 voor niet leden op Rekening Beobank BE47 9531 3276 5380 met vermelding naam + On The Road.


Upcoming Sessions


Contact Details

  • Sint-Baafsplein 32, Gent, 9000, BEL

    +32 92787371

    theglengarry.ghent@gmail.com


bottom of page