Whisky voor kenners

 

 

Gebruik je whiskyvrienden

 

Waarom gebruik je je vrienden niet om eens een avondje lekker over whisky’s te ‘sparren’. Wat vinden zij van die Macallan en welke smaken onderscheiden zij? Zijn jullie bevindingen hetzelfde? Hebben jullie hetzelfde idee over het rokerige karakter van die Caol Ila?

Wanneer je vrienden ook van whisky houden, is dit een ideale manier om tot de kern van een whisky te komen.

 

Het kan trouwens tevens aardig wat gezellige avondjes opleveren.

 

Bovenal leert het je je smaakervaringen om te zetten in woorden, je leert communiceren over whisky, een woord toe kennen aan een specifiek facet van een specifieke whisky. Een geur te beschrijven met woorden als ‘fruitig’ of ‘rokerig’.

 

Je vrienden functioneren als het ware als een klankbord.

 

Wees specifiek over je whiskyervaringen

 

Leer je ontdekkingen niet met termen als zoet, vies, ruw of medicijn-achtig te omschrijven. Wanneer je een zoet accent ontdekt in je whisky, probeer dan na te denken over wat voor zoetigheid het zou kunnen zijn? Wees specifieker. Smaakt het naar bruine suiker? Honing? Of heeft het meer een siroopsmaak?

 

Je hebt in je leven waarschijnlijk ontelbare smaken ervaren, met welke kun je het vergelijken? Welk type fruit? Heeft het wat weg van een peer?

 

Stel jezelf dergelijke vragen en gaandeweg zal je merken dat jouw beschrijvingen steeds specifieker worden en je meer verschillende accenten proeft en ruikt.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy