Distillery in de kijker

 

 

 

Tobermory Distillery.

 

De Tobermory distilleerderij is in het hoofdstadje met dezelfde naam gevestigd op het eiland Mull. De distilleerderij, de enige op het eiland Mull, ligt in het noordelijke deel van het eiland aan de Tobermory Bay. 

 

Tobermory is afkomstig uit het Gaelic en betekent "de Mary of Maria bron". 

 

De Tobermory distilleerderij werd in 1798 opgericht onder de naam Ledaig. In 1972 werd de Ledaig Distillery Tobermory Ltd. opgericht. De naam werd daarna van Ledaig in Tobermory veranderd en na vele sluitingen werd de distilleerderij in 1993 weer geopend. De helft van de whisky gemaakt in Tobermory Distillery is zeer turfrijke en verkocht als "Ledaig Single Malt". 

 

Dit is de Ledaig 10 years old single malt met de zeer geslaagde nieuwe uitmonstering. De naam wordt uitgesproken als "led-chig" en is Gaelic voor "veilige haven". Dat is niet vreemd als je bedenkt dat de distilleerderij in het havenstadje Tobermory aan de ruige Schotse westkust ligt. Ledaig wordt geproduceerd door de enige distilleerderij van het eiland, de Tobermory Distillery,

die ook de wereldberoemde Tobermory 10y Single Malt in haar assortiment heeft.

 

 

 

Tobermory 10y    46,3%                    €55              

Kleur: helder lemon goud. 

Neus: rijk eiland karakter met prikkelende tonen van gras, mout, ontbijtkoek, gestoofd fruit siroop en fijn gepolijst eikenhout. 

Smaak: Soepel, fluweelzacht en fruitige aroma’s met tonen van kruidkoek, anijs, wat een aangename medium zoetheid afgeeft. 

De afdronk: is gemiddeld lang met tonen van ginger en kruidig eiken, gecombineerd met bittere chocolade en amandel, daarna op het eind lichte ziltige tonen van de zee.

 

 

 

Ledaig 10y         46,3%                      €55

Kleur: helder citroengeel. 

Neus: helder met de onmiddellijke geur van zoete rokerige tonen, met de aangename Island aroma’s, wax, mint chocolade aroma’s van bloemen die aan de kust groeien. 

Smaak: zoete rokerige tonen, met kruidige tonen van peper met een heerlijke ziltige maltsmaak en romige vanille aroma’s. 

De afdronk: is medium lang, warm en kruidig met aroma’s van drop en kruidnagel, dan tonen van peper en fraai rokerig. Een prachtige balans tussen turf, rook en hout.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy