Arran Smuggler serie.

 

Arran introduceert opnieuw een trilogie. Na The Devil’s Punch Bowl en “The Road to 18”, volgt eind september het eerste deel van de Smugglers’ Series. Het is een wenk naar de rijke geschiedenis van distillatie op het eiland.

 

The Illicit Stills:            € 550

The High Seas vol.2:   € 450

The Exciseman vol.3:  € 350

Prijs voor de serie:      € 1200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eersteling, The Illicit Stills, is een hommage aan Arran’s voorgangers. Het is een opvallend robuuste Arran met een krachtiger turfinvloed dan gebruikelijk, herinnerend aan de whisky zoals die in vroeger tijden op het eiland werd gestookt. Er is gebruik gemaakt van ongeturfde en licht en zwaar geturfde whisky. In de vatting krijgt spirit met 50 ppm prachtig tegenwicht van op bourbon barrels gerijpte oudere whisky, volledig op port pipes gerijpte whisky geeft rijkdom en fruitigheid. Deze limited edition van 8.700 flessen is prachtig verpakt in een uitgehold boek. De whisky is un-chill flitered en uncoloured gebotteld op een natural cask strength van 56.4%

Kleur: roestend ijzer.

Neus: subtiele aroma’s van turf als van een vuur veraf, elegante florale tonen, zoetheid van verse madeira-cake en olieachtige invloeden van de zee.

Smaak: eerst tonen van sappige pruimen met witte peper en houtrook van versgezaagd dennenhout. Vervolgens witte druiven, “pink wafer biscuits” (een soort Britse pennywafel, maar met vanille i.p.v. chocola) en een stoot kruidige gember.

In de lange afdronk heeft hij eerst tonen van gedroogde abrikozen, gevolgd door zilte en maritieme invloeden en accenten van een dovend houtvuur.

 

In deze Smugglers Vol. 2 ‘The High Seas' brengen we hulde aan de mensen die de vertegenwoordigers van de regering te slim af waren om de beroemde Arran whisky’s te maken. Deze dram is een krachtig huwelijk van whiskey gerijpt in de mooiste rum vaten  samen met het zoete en fruitige van first-fill Bourbon vaten.

Deze limited Edition van 8700 flessen wereldwijd is gebotteld op Natural Cask Strength 55,4%.

De whisky is non Chill gefilterd en  bevat geen kunstmatige kleurstoffen.

Neus: Citrusvruchten, een vleugje van zeewier verwijst naar de kust. Boomgaard fruit, witte peper, en een subtiele droge noot die doet denken aan fino sherry maken. Een vleugje verbrand dennenbos vind je op de achtergrond.

Smaak: Een frisse toon van munt verschijnt en vermengt zich met warme appeltaart en ijs. Er is marmelade met chili peper warmte aanwezig. De toevoeging van water toont honing, meloen en peren snoep.

Finish: Het distillery karakter komt sterk naar voren, appel, citrusvruchten en een subtiele rook smaak. 

 

The Exciseman is de derde editie in deze populaire Smugglers’ Serie. Het is een eerbetoon aan de dappere personen die destijds probeerden om de belastingambtenaren te slim af te zijn terwijl ze door die overheidsdienaren werden achtervolgd vanwege de productie van het fameuze Arran Water.

Deze botteling bevat de classic un-peated Arran Malt gerijpt op ex-Bourbon 125 litre Quarter Casks, en fully matured in ex- Madeira Casks en is gebotteld op Natural Cask Strength van 56.8%

De Madeira-vaten die voor deze expressie zijn gebruikt, mag je vergelijken met het type vat dat ooit door de smokkelaars op Arran werd gebruikt om whisky in op te slaan. Ze kregen die vaten van hun tegenhangers op het eiland Madeira, die de gelijknamige wijn naar Schotland smokkelden. Het zijn quarter casks, net zoals die destijds werden gebruikt. De kleinere afmetingen maakten het gemakkelijker de smokkelwaar te verplaatsen.

Limited Edition van 8.700 flessen wereldwijd en natural cask strength 56,4%.

Kleur: Donker gepolijst koper
Geur: Eerst subtiel turf met in de verte vuur. Bloemige tonen brengen elegantie en zoetigheid naar boven in ve vorm van verse madeira cake en een olieactige ziltigheid. Smaak: Sappige pruimen gekruid met witte peper. Hout rook van vers gezaagd pijnboom. Gevolgd door taninne van witte druif. Rose waffels en een explosie van kruidig gember.
Afdronk: Gedroogde abrikoos verdwijnt voordat zoutige kustinvloeden het overnemen

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy