Whisky van de maand November 2017: Nomad Outland Whisky

 

 

NOMAD  OUTLAND WHISKY  SHERRY CASK FINISH 41,3%     €44 

 

Nomad is een blend van meer dan 30 verschillende singlemalt- en graanwhisky's, voornamelijk afkomstig uit Speyside en samengebracht in de Highlands van Schotland. Voor het blenden zijn de verschillende whisky's al 5 tot 8 jaar gerijpt, na het blenden rijpen ze nog 3 jaar in Schotland en minstens 1 jaar in Jerez (Spanje) in oude vaten van Pedro Ximenez-sherry van het beroemde huis Gonzalez Byass.

Nomad: een whisky met roots in Schotland én Spanje

 

Nomad Outland Whisky is een van de meest innovatieve whisky's die u momenteel op de markt vindt. De meeste maltwhisky's rijpen namelijk in sherryvaten die uit het Spaanse Jerez zijn overgebracht naar Schotland. Maar deze malt brengt na een rijping op Schotse bodem, ook effectief tijd door in de Spaanse sherry-stad om zijn rijping te verfijnen en te voltooien. En dat is uniek in de whiskywereld, het druist zelfs regelrecht in tegen een van de ongeschreven whiskywetten.

 

Uniek rijpingsproces

Deze Nomad is een blend van 30 verschillende malt- en graanwhisky's uit Speyside, die elk 5 tot 8 jaar oud zijn. De whisky die daaruit voortkomt, rijpt eerst 3 jaar in Schotland. Daarna verhuist hij naar Jerez, waar hij minstens 12 maanden in oude vaten van Pedro Ximénez-sherry verblijft. En dat in uitstekende omstandigheden, want de vaten staan in de kelders van het beroemde domein González Byass.

 

Nomad Outland Whisky in het glas

De heldere amber kleur nodigt uit om het unieke boeket te ontdekken. Dat is doorweven met toetsen van malt, hout en het onmiskenbare aroma van sherry. In de mond ontwaart u eerst toetsen van rozijn en honing. Daarna is het de beurt aan vanille en gedroogd fruit, aroma's die lang blijven aanhouden en het resultaat zijn van de langzame rijping op hout. Dit alles maakt van deze blend een zachte en elegante maar ook complexe whisky.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy