Whisky van de maand Maart 2018: Glen Garioch Sherry Cask

 

 

GLEN GARIOCH SHERRY CASK     56,3% CASK STRENGTH      €81   

 

De Glen Garioch distilleerderij is gelegen in Aberdeenshire aan de rand van de plaats Old Meldrum, ten noordwesten van Aberdeen. Glen Garioch komt uit het oudschots en Glen betekent "dal" en Garioch is de naam van de omgeving. Vertaald is dit dus "Dal van Garioch". De distilleerderij is opgericht in 1798 door een zekere Thomas Simpson. Zo'n 30 jaar later werd de distilleerderij verkocht aan Ingram, Lamb & Co. die tussen 1827 en 1834 de distilleerderij bezat. Na diverse overnames werd Glen Garioch in 1970 gekocht door Stanley P. Morrison Ltd. die in elke whiskyregio in Schotland een representatieve distilleerderij wilde hebben. Drie jaar na de overname werd de distilleerderij grondig verbouwd, waarbij o.a. een still werd bijgeplaatst. In 1982 werden de stills werden omgebouwd en met gas gestookt, dit gas kwam uit de Noordzee.

In 1987 werd de naam Stanley P. Morrison Ltd veranderd in Morrison Bowmore Distillers Ltd. en in 1994 werd het bedrijf voor 100% onderdeel van de Japanse distillateur Suntory Ltd. Men besloot in 1996 om Glen Garioch te sluiten en te verkopen. Deze verkoop mislukte maar de vraag naar malt nam weer toe, zodat de productie in juni 1997 werd hervat. De distilleerderij werd heropend en de Glen Garioch malt is internationaal weer leverbaar. 

 

Glen Garioch 14 Years Sherry Casks een Single Malt Scotch Whisky uit de regio Highland die voor een periode van 14 jaar heeft mogen rijpen op eiken houten vaten met een finish op Oloroso Sherry Casks. Het is een full body whisky met een rijke kruiden en gedroogde fruit smaken zo als rozijnen, abrikozen en honing. Hij heeft een heerlijk lange finish met hinten van rozijnen, dadels en een warme boterachtige smaak.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy