• White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy

Whisky van de maand Mei 2018: Scallywag 13y

 

 

Scallywag 13y   46%

Blended Malt                  €72

 

Limited edition, a small batch met daarin alleen de beste Speyside Malts waaronder Mortlach, Macallan en Glenrothes. Gebotteld op 46% alcohol en non-chill gefilterd.

Deze botteling heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur verkregen door rijping op mooie Spaanse Sherry Butts. Het resultaat is een charmante malt met een rijk gekruid karakter met tonen van vanille (door de rijping op gebruikte bourbon vaten) zoet gestoofd fruit, Christmaspudding, donkere chocolade, pittige citrus en zoete tabak.

De naam en vormgeving is geïnspireerd op de liefde van de Douglas Laing familie voor Fox Terriërs, deze honden staan bekend om hun lieve maar toch ook ondeugende karakter.

De naam Scallywag en het ontwerp met de Fox Terriër zien zij als het meest passend voor deze rijkelijk gekruide en heerlijk zoete malt whisky. Extra info Douglas Laing'sDouglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing.

De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload