Whisky in de kijker: Arran Brodick Bay The Explorers Series

  

In het verleden gaf Arran ons al The Devil’s Punch Bowl en The Illicit Stills, twee populaire series. Nu kondigt de distilleerderij een nieuwe serie aan: The Explorer Series.

Waar het bij Arran eerder altijd ging om een serie van drie whisky’s, is het bij The Explorer Series nog niet duidelijk om hoeveel whisky’s het uiteindelijk gaat. Wat we wel weten is dat de eerste uitgave een hommage is aan Brodick Bay.

Elk van de whisky’s in The Explorers Series is een viering van het natuurschoon en de diverse flora en fauna van het eiland Arran. Brodick Bay is voor veel bezoekers van Arran de eerste kennismaking met het eiland, dat ook wel ‘Schotland in het klein’ wordt genoemd. Brodick Bay is waar de veerboot vanuit Ardrossan aanmeert.

De Brodick Bay whisky is een 20-jarige single malt van de Arran Distillery. Deze whisky heeft gerijpt in zowel bourbon barrels als sherry hogsheads, en is daarna gefinished in Oloroso sherry butts van Bodegas Tradicion uit Jerez de la Frontera in Spanje.

De whisky is gebotteld op 49,8 procent en er zijn wereldwijd 9.000 flessen beschikbaar.

Proefnotities

20y     49,8%        Bourbon & Oloroso Sherry                      Uitverkocht

Neus: Romige toffee met fruitige citrus aroma’s.
Smaak: Begint met een intense zoetheid op de tong, terwijl ondertussen de romige toffee zich ontwikkelt tot fudge en stroop. Donkere chocoladerozijnen en honing geven deze whisky nog meer diepte.
Finish: Lang en gedenkwaardig. Zoet en intens fruitig.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy