Bier van de Maand: Excuse me while I kiss my stout

 

Niet gepasteuriseerde, haverstout met een rokerig karakter. Door het gebruik van haver heeft het bier een fluwelen mondgevoel die de bitterheid mooi uitbalanceert. Het aroma bevat rook, koffie en chocolade door het gebruik van de verschillende mouten en een kruidige toets door de gebruikte hoppen.

 

Geschiedenis

 

Hedonis Ambachtsbier is een ‘gypsy brewery’ waarbij de bieren geproduceerd worden in de ketels van een externe brouwerij. Hierbij worden alle stappen echter zelf uitgevoerd. Van receptontwikkeling over brouwen tot verkopen. Dit stelt Hedonis Ambachtsbier in staat de kwaliteit van de producten voor 100% op te volgen en te garanderen. 
Hedonis Ambachtsbier werd opgericht door Janos de Baets en Leopold De Ketelaeredie elkaar leerden kennen door hun gedeelde passie voor speciaalbier. Beiden hadden de wens om aan ‘home-brewing’ te doen en ze besloten dit samen op te starten. Het eerste bier bottelden ze in augustus 2013.

 

Gedreven door de positieve commentaren van vrienden, familie en kennissen, besloten ze hun bieren aan het grote publiek voor te stellen. 
Hedonis Ambachtsbier werd opgericht in 2015.

HEDONIS verwijst naar Hedonisme, de filosofische leer waarbij het streven naar genot het hoogste goed is. AMBACHTSBIER verwijst naar de Engelse term ‘craft beer’, een explosieve stroming van experimentele en innovatieve bieren. De nieuwe bierstijlen, methoden en recepten die hieruit voortvloeien zijn in het buitenland al sterk aanwezig. Het doel van Hedonis Ambachtsbier is de consument intens te laten genieten van innovatieve en experimentele bieren gebrouwen met respect voor de Belgische biertraditie.

 

“Hedonis Ambachtsbier heeft zin voor verandering maar respect voor traditie”

 

Hedonis Ambachtsbier behandelt z’n grondstoffen en eindproducten met de grootste respect, zo ook de consument. Daarom wordt op alle etiketten de brouwlocatie vermeld, net als de brouwtechnische gegevens.

 

Externe link[bewerken]

  • http://www.hedonisambachtsbier.be/

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Alles in één blik

Please reload

  • White Facebook Icon

St.-Baafsplein 32

B 9000 Gent

Di - Za vanaf 11:00

+32 9 278 73 71

+32 495 13 14 30

mario@theglengarry.be

Rekeningnummer BE 66 8900 1506 5343

© 2018 - 2019 by The Glengarry

Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden - Pivacy Policy